Neijia

Neijia “內家” o “família interna” és un terme que descriu i agrupa els estils suaus o interns de les arts marcials xineses, més concretament a les boxes originades a les muntanyes de Wudang concordes amb el taoisme. És un concepte contrari al Waijia “外家” o “família externa”, el qual es refereix als estils externs o durs, els quals són associats amb el Shaolinquan i les seves nombroses derivacions.

L’ús del terme en aquest sentit es remunta als anys 1920, quan Sun Lutang, mestre d’arts Neijia, va classificar les tres arts marcials Taijiquan, Baguazhang, i Xingyiquan com a internes. Prèviament, el terme Neijia havia estat forjat al segle XIX i, en tot cas, la distinció entre “intern” i “extern” va aparèixer aviat en la història de les arts marcials xineses.

El sistema Neijia busca el desenvolupament del gongfa intern, és a dir, aquell que es basa segons la definició que va donar el mestre Sun Lu Tang en:

  • Un èmfasi en l’ús de la ment per a coordinar el treball del cos relaxat en lloc de l’ús de la força muscular.
  • El cultiu del desenvolupament intern, la circulació i l’expressió del Qi o “energia vital”.
  • L’aplicació dels principis taoistes daoyin, qigong i neigong per a enfortir i mobilitzar el Qi intern del practicant.

En les boxes o arts marcials internes existeixen diferents estils, d’entre ells destaquen:

  • Taijiquan o boxa de la gran polaritat, que fa referència al principi filosòfic del yin-yang.
  • Xingyiquan o boxa de la forma intenció, basat en els principis del wuxing o cinc fases.
  • Baguazhang o palma dels vuit trigrames, el sistema es basa en els principis filosòfics i metafísics del Yijing o llibre dels canvis.

L’entrenament inicial es realitza a un ritme deliberadament lent per a millorar la coordinació, l’equilibri i per a exigir als estudiants que conreïn la consciència de tot el cos i l’ús equilibrat del pes corporal mentre realitzen una tècnica. En un nivell avançat, i en la lluita real, els estils interns es realitzen ràpidament. El neijìn o neijìng “內勁” o poder intern es desenvolupa usant neigong “*內功” o “treball intern”. Quan s’exerceix amb èxit neijiìn, el cos i la respiració treballen junts com una sola unitat. Les tècniques marcials Neijia són utilitzades amb la força relaxada o “suau”, per a poder aprofitar i utilitzar la força de l’agressor en la seva pròpia contra. S’exerceix la menor quantitat de força possible per a sotmetre a un adversari sota control. Els estils de Neijia emfatitzen la flexibilitat i el canvi constant en resposta a les accions d’un adversari.

Al centre 5 Elements desenvolupem el programa Neijia per al desenvolupament i estudi de les arts marcials internes. El nostre eix vertebrador es fonamenta en el Zhaobao Taijiquan i es completa amb el Xingyiquan i el Baguazhang per a desenvolupar una visió més completa sobre el gongfa o kung-fu intern.

El programa es fonamenta en els coneixements que el nostre professor, el senyor Carles Murcia, ha anat adquirint després de 30 anys d’estudi al costat dels seus mestres: Su Yu Chang, Zhang Xiu Mu, Zhao Zheng Fu, Ma Qing Ling, Zhang De Wang i Jin Jia Zhou.

Actualment és deixeble dels mestres Zhang Xiu Mu, Zhang De Wang i Jin Jia Zhou.

Per més informació contacta amb nosaltres al 600 11 64 84 o bé envia’ns un mail a cincelements@outlook.es