Carles Murcia

Carles Murcia

Carles

Carles Murcia

Des de molt petit veia a mi àvia fer remeis naturals, nata em feia presagiar que acabaria dedicant-me al món de les teràpies. Aficionat a la pràctica de les arts marcials, tot va canviar per a mi quan va venir el mestre. El seu tractar a una persona que havia sofert un ictus, mitjançant l’acupuntura i la medicina tradicional xinesa. Vaig poder seguir l’evolució del cas i vaig quedar meravellada per l’extraordinària recuperació. De seguida em vaig enamorar de la medicina xinesa com si Cupido m’hagués llançat, no una fletxa, sinó una agulla d’acupuntura.

Vaig ser introduït en el món de la MTX por el dr. El seu Yuchang. En 1996 em vaig graduar a Barcelona en Acupuntura i MTX en la històrica escola CENAC de la mà dels germans Li Ping i Li Zhi Xin.

Seguint el consell que em va donar un dels meus professors: “El secret de l’acupuntura i la MTX estan en els textos clàssics”. Va ser així com vaig començar a estudiar i especialitzar-me en acupuntura clàssica i l’estudi del diagnòstic mitjançant el pols (tècnica clàssica de diagnosi de la MTX).
La meva inquietud per aprendre em porta a fer nombrosos viatges a la Xina i Taiwan per a formar-me en acupuntura-MTX, Medical Qigong i arts marcials internes. Tot això m’ha portat a estudiar amb més de 15 mestres, i alguns d’ells per més de 10 anys.

Actualment soc “Baishi”, deixeble o alumne intern dels mestres: Zhang Xiumu, Zhang Dewang i Jin Jia Zhou. Actualment, i des de fa uns anys, m’estic especialitzant en acupuntura clàssica del mestre Tung, amb el Dr. Yu Sheng Tze, seguint la seva línia provinent del dr. Chuan-Min Wang. També he realitzat alguns seminaris amb el Dr. Young Wei Chie.

El meu treball es fonamenta a l’acupuntura-MTX, encara que paral·lelament he estudiat altres tècniques, com a homeopatia, osteopatia, teràpies manuals i desprogramació biològica, per ampliar i complimentar la meva visió humanística de la terapèutica. He desenvolupat l’estudi per el Wushu Neijia o arts marcials internes originàries de la Xina: taijiquan, xingyiquan i baguazhang.

A més, he desenvolupat tasques de docència en acupuntura-MTX i Wushu: