PODOLOGIA

PODOLOGIA

Una ciència integral per a tots

Podologia a Barcelona

La podologia és una branca mèdica l'objectiu de la qual és estudiar, diagnosticar i tractar les malalties, deformacions o alteracions que afecten el peu, tant en els infants com en els adults, d'una manera integral.

El podòleg és el professional especialitzat a atendre aquestes malalties mitjançant una sèrie de procediments terapèutics molt específics dins d'un coneixement molt bast de fisiologia, anatomia humana, patofisiologia, radiologia, medicina general, farmacologia i cirurgia.

Podologia: peus saludables

La podologia és una branca mèdica bastant àmplia, en la qual podem englobar tota una sèrie d'aspectes mèdics: Salut anatòmica integral, prevenció de les deformitats, afeccions del peu, tractament i diagnòstic mitjançant tècniques adequades.
Només els centres terapèutics més avançats, són capaços d'atendre adequadament els pacients que requereixen aquest servei.  Precisament en 5 Elements, tenim a la teva disposició als professionals en podologia de Barcelona, amb un ampli coneixement i una comprovada experiència per a atendre qualsevol dels teus requeriments.

Beneficis de la podologia

Entre les moltes afeccions, la podologia que apliquem en 5 Elements, està en capacitat de tractar diferents molèsties i aportar grans beneficis en els següents casos:

1
Afeccions d'ordre dermatològic i de les ungles, per exemple,
ulls de poll, berrugues, calls, inflamacions, fongs, ungles encarnades, inflamació de la cutícula, ungles febles, etc. En atacar aquestes malalties la podologia ajuda a una correcta postura en caminar o asseure's, evitant lesions en la columna o en els malucs.
2
Problemes estructurals al nivell del peu,
per mitjà de plantilles i d'estudis biomecánicos, la podologia pot detectar malalties i malformacions com valc, dits engarrotats, peus plans, peu d'atleta, etc. Amb les dades recaptades, es pot tractar, no sols aquestes malalties, sinó prevenir l'aparició de patologies associades, com a tendinopaties, dolors lumbars, etc.
3
Problemes estructurals a nivell dels dits
mitjançant anàlisi i correctius puntuals l'objectiu dels quals és millorar la trepitjada i assegurar que els dits no sofreixin alguna deformitat.
4
Anàlisi Estàtica, Dinàmic i Postural,
es tracta d'una anàlisi múltiple duta a terme amb molta precisió mitjançant plataformes estàtiques de pressió amb l'objectiu de monitorar l'estat de la postura. Així mateix, es busca diagnosticar quin és l'estat de pressió dels peus, la morfologia de la marxa, la localització del centre de gravetat, el nivell d'inestabilitat postural i el risc dempeus diabètic.

Amb les dades obtingudes mitjançant aquest triple examen, el podòleg pot avaluar d’una manera molt més exacta malalties, deformacions i altres afeccions a nivell dels peus que poden afectar el normal desenvolupament de la persona.

Barcelona, el millor de la podologia moderna

Barcelona i els seus podòlegs, han demostrat que la podologia d'avui té un ampli camp d'acció, gràcies als avanços i aportacions d'una sèrie d'estudis i recerques que s'han dut a terme en els últims anys,  en diverses àrees mèdiques associades:

1
Cirurgia podològica.
El seu objectiu és la correcció dels canvis estructurals anatòmics producte d'alteracions d'ordre biomecánico.
2
Farmacologia.
És la prescripció de medicaments i fàrmacs que ajuden al tractament correctiu de les malalties o malformacions dels peus.
3
Biomecànica de la marxa.
És un estudi pràctic mitjançant l'observació i monitoratge de proves funcionals per mitjà de proves complementàries. Aquí s'estudien elements específics com la pressió de la trepitjada i la distribució del pes, entre altres aspectes.
4
Anàlisi Estàtica, Dinàmic i Postural.
es tracta d'una anàlisi múltiple duta a terme amb molta precisió mitjançant plataformes estàtiques de pressió amb l'objectiu de monitorar l'estat de la postura. Així mateix, es busca diagnosticar quin és l'estat de pressió dels peus, la morfologia de la marxa, la localització del centre de gravetat, el nivell d'inestabilitat postural i el risc dempeus diabètic.
5
Quiropodologia.
Aquesta àrea engloba tot el relacionat al tractament quirúrgic i d'afeccions dermatològiques que van des de l'onicocriptosi i l'onicomicosi fins a les infeccions a nivell superficial.
6
Ortopodología.
Després d'una extensa i completa exploració biomecànica, el podòleg pot dissenyar unes plantilles termoconformadas i personalitzades a la mesura exacta de cada pacient. Per a això s'empraran materials i tècniques a cadascuna de les situacions patomecánicas que es presentin arran de les anàlisis obtingudes.
7
Podologia a nivell preventiu.
Aquesta especialitat de la podologia va dirigida a la promulgació de directrius globals i específiques a cadascun dels individus que sigui considerat com a procliu a sofrir alteracions o problemes físics als peus i la postura. Es tracta de tot el que guardi relació amb la quiropodología i amb el peu.
8
Podologia a nivell pediàtric.
Tal com el seu nom l'indica, aquesta especialització de la podologia va orientada específicament a atendre les afeccions o malformacions que solen presentar els infants per a establir el seu diagnòstic i tractament.
9
Podologia a nivell esportiu.
Aquesta és una especialització molt important perquè atén l'esportista, aficionat o professional, per a detectar, diagnosticar i tractar les afeccions o malalties que puguin presentar tant als peus com en la postura i trepitjada.
10
Podologia a nivell geriàtric.
Aquesta és una altra important branca de la podologia que s'enfoca a atendre, diagnosticar i tractar totes les malalties o afeccions dels peus que puguin sofrir les persones de la tercera edat i buscar la millor correcció possible en ordre de millorar la seva qualitat de vida.

En 5 Elements trobaràs la més avançada i especialitzada atenció per a la salut dels teus peus. Som un centre especialitzat en el coneixement ancestral oriental, fent èmfasi en la podologia amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de tots els nostres pacients.

Podologia a Barcelona