ZHAOBAO TAIJIQUAN

ZHAOBAO TAIJIQUAN

Art Marcial milenari

Zhaobao Taijiquan a Barcelona

Per als entesos en la matèria de les arts marcials, el Zhaobao Taijiquan o Taichichuan és considerat una de les pràctiques més populars a nivell mundial, gràcies al seu estil diferent, es defineix per ser un art marcial interna.

No obstant això, el Taijiquan és molt més que un simple enfocament de l'estils, es tracta d'una pràctica marcial que posseeix incomptables beneficis per a la salut.

Pertany a un corrent tradicionalista denominat “Neijia” del Wushu xinès més tradicional.

ACTIVITATS

Zhaobao Taijiquan i l'eix vital per a transcendir

Igual que en qualsevol altra tradició mil·lenària de la Xina, el Taijiquan ofereix un ensenyament de tipus vivencial i circular que abasta molts camps del que es considera l'eix vital dels éssers humans i es caracteritzen pel cultiu del Qi.

 

Tant la seva pràctica com totes les arts Neijia en general, estan caracteritzades per la cultivación del Qi, el qual té els beneficis següents:
1
La preparació com a art marcial orientada cap a la defensa personal.
2
L'increment de la salut, de la longevitat i de la vitalitat orgànica, de tots aquells que la practiquen.
3
Beneficis sobre la salut i longevitat, és sens dubte un mètode de combat molt eficaç del Wushu xinès.
Zhao bao a 5 elements

Zhaobao Taijiquan a 5 Elements

En 5 Elements duem a terme de manera coordinada, tot el coneixement ancestral d'aquesta pràctica marcial oriental, amb l'únic objectiu de millorar la vida dels nostres pacients mitjançant la seva pràctica quotidiana.

En 5 Elements duem a terme, de manera coordinada, tot el coneixement ancestral d'aquesta pràctica marcial oriental, i a conseqüència de la pràctica, millorar la vida de les persones.

La metafísica del Taijiquan

Per a entendre una mica millor el relacionat al Taiji Quan, és necessari interpretar el concepte metafísic d’aquesta pràctica marcial.

Dins de la filosofia taoista de l’anomenat Yiing, conegut també com el “Clàssic de les Mutacions”, el Taiji és part d’aquest concepte metafísic.

Representat

Per un sinograma específic, el 太 “tai” que es tradueix com a “Gran” o “Suprem” i el sinograma 极 “Ji”, que significa “Polo” o “Extrem”, per tant, el Taiji pot traduir-se com “La Suprema Polaritat”.

Principi motriu

En l'ontologia de la filosofia taoista, la Suprema Polaritat representa el principi motriu o la força que regeix sobre el món, per mitjà de les seves dues polaritats: el Yin i el Yang. El sinograma 拳 pot definir-se com “Quan” i el seu significat implícit és el de puny de boxa.

El Taijiquan com a art marcial

A nivell marcial, el Taijiquan és considerat com una de les arts marcials més antigues de la Xina i el seu significat es pot traduir com “El Puny de la Gran Polaritat” i és molt benvolgut dins del Wushu xinès.

Igual que moltes altres pràctiques orientals, el Taijiquan és una mescla d’influències que està estretament lligada a la medicina tradicional de la Xina, la filosofia taoista, les arts marcials i l’anomenada energia “Neigong” o “Gigong”.

La seva pràctica continuada permet drenar i desbloquejar els canals d’acupuntura i els òrgans interns, eliminant així els seus bloquejos, millora la salut física mental del practicant i li orienta cap a l’adquisició de serenitat i pau interna, produint una harmonia entre ell i el medi natural.

Els estils del Taijiquan

Igual que moltes tècniques originals de la Xina mil·lenària, el Taijiquan posseeix diversos estils que es practiquen en diverses zones de la Xina. Aquests estils són els següents:

D’aquests estils els més antics i populars són el Zhaobao i el Chen. L’estil Zhaobao li deu el seu nom al poble on va néixer.

Està format per 7 nivells d’aprenentatge o mestratge que estan estretament relacionats amb els 7 nivells de cultiu de l’Tao o “xiulian”.

En 5 Elements tenim experiència oferint a tots els nostres alumnes i pacients tots els nivells del Taijiquan mitjançant un programa detallat i perfectament estructurat, que permeti a l’estudiant assimilar i avançar de forma ordenada, emmarcat dins del nostre projecte “neijia”.

A nivell marcial, el Taijiquan és considerat com una de les arts marcials més antigues de la Xina i el seu significat es pot traduir com “El Puny de la Gran Polaritat” i és molt benvolgut dins del Wushu xinès.

Igual que moltes altres pràctiques orientals, el Taijiquan és una mescla d'influències que està estretament lligada a la medicina tradicional de la Xina, la filosofia taoista, les arts marcials i l'anomenada energia “Neigong” o “Gigong”.

La pràctica quotidiana del Taijiquan permet que el pacient dreni i desbloquegi tants els seus òrgans interns com els seus canals d'acupuntura. Una vegada que el pacient aconsegueix aquesta fita, millora la seva salut mental i física aconseguint l'estabilitat espiritual i la pau interior fins a aconseguir l'harmonia.

El nostre esquema del Zhaobao Taijiquan en
5 Elements

En el nostre centre 5 Elements oferim el següent esquema d'entrenament i pràctica del Taijiquan:

Practica Zhaobao Taijiquan a Barcelona

Si desitges fer del Zhaobao Taijiquan, una pràctica diària,  consulta’ns i t’ajudarem a triar el programa que més s’adeqüi a les teves necessitats.

Vols inscriure't?