NEIJIA

NEIJIA

agrupa els estils suaus o interns de les arts marcials xineses

Neijia a Barcelona

El Neijia, que el seu sinograma “內家” significa “família interna”, és un terme que agrupa i descriu tots els estils de les anomenades arts marcials xineses “suaus” o internes. Aquestes arts marcials es van originar a les muntanyes pròximes a Wudang, sota el pensament i la filosofia taoista del poder de la ment.

La filosofia Neijia és un concepte molt diferent del Waijia, que el seu sinograma “外家” significa “família externa” i es refereix als estils marcials considerats “duros” o externs, els quals estan englobats dins del corrent Shaolinguan i les seves molt variades derivacions que la seva principal característica és el desenvolupament de la força bruta.

ACTIVITATS

L'arribada de Neijia

El naixement del terme Neijia té els seus inicis en la dècada dels anys 20 del segle XX quan el Mestre de les Arts Marcials Neijia, Sun Dl. Tang, va fer una classificació de les anomenades arts marcials internes en Taijiguan, Baguazhang i Xingviguan.
No obstant això, tant el terme Neijia, com les classificacions d'arts marcials “internes” i “externes” es van popularitzar durant el segle XIX.
En 5 Elements oferim tot el coneixement d'aquesta mil·lenària art marcial “interna” amb la intenció de desenvolupar i harmonitzar el gongfa, i el kung-fu intern, és a dir, El neijìn o neijìng “內勁” o poder intern es desenvolupa usant neigong “*內功” o “treball intern”. Quan s'exerceix amb èxit neijiìn, el cos i la respiració treballen junts com una sola unitat.
Les tècniques marcials Neijia són utilitzades amb la força relaxada o “suau”, per a poder aprofitar i utilitzar la força de l'agressor en la seva pròpia contra. S'exerceix la menor quantitat de força possible per a sotmetre a un adversari sota control de resposta a les accions d'un adversari, per a així coordinar el treball muscular i físic relaxat, en lloc de la força bruta muscular.

El poder del Gongfa: el gran secret del Neijia

Igual que totes les variants internes de les arts marcials, el sistema Neijia cerca desenvolupar i potenciar el kung-fu Intern, és a dir, l’èmfasi de l’ús de la ment per a coordinar, de manera relaxada, el treball físic.

A la cultivar el Gongfa, i per consegüent el desenvolupament intern, apareix llavors el que es defineix com el Qi: l'energia vital. Grans pensadors de la filosofia Neijia, com el mestre Sun Dl. Tang, afirmen que el Qi revitalitza l'harmonia interna de qualsevol persona fent fluir tota la seva energia i el seu potencial.

Per a enfortir el Qi es fa indispensable aplicar els principis taoistes (Daoying, Neigong i Gigong) per a mobilitzar i enfortir l'energia vital d'aquells que practiquin aquest art marcial.

Els “boxs” que existeixen dins de la Neijia

Els anomenats “boxs”, millor conegudes com les arts marcials internes, posseeixen diversos estils que engloben aquesta filosofia taoista, però que estan clarament diferenciats entre si pels seus diferents principis:
1
El Taijiguan, també conegut com La Boxa de la Gran Popularitat, és una tècnica marcial que es basa en el principi filosòfic taoista del Ying i el Yang.
2
El Xingyiguan, millor conegut com La Boxa de la Forma Intenció, és una altra tècnica marcial interna, basada en el precepte filosòfic taoista del Wuxing, també dit “de les 5 Fases”.
3
El Baguazhang, també conegut com La Palma dels Vuit Trigrames, és una altra tècnica marcial interna que es basa en el principi metafísic i filosòfic taoista del Yiing, també dit “El Llibre dels Canvis”.
En 5 Elements, comptem amb professionals molt preparats en l'entrenament de tots els Boxs del Neijia, perquè els nostres estudiants aconsegueixin el maximo benefici.

Com entrenem el Neijia en 5 Elements?

El “Eix Vertebrador” del Neijia

En el centre 5 Elements, desenvolupem la tècnica marcial interna Neijia, mitjançant un “eix vertebrador” fonamentat en el Zhaobao Taijiguan, complementat amb el Xingguan i el Baguazhang. Això amb l’objectiu de desenvolupar una visió molt més completa sobre el Gongfa Intern.

El nostre programa està fonamentat en els coneixements aplicats pel nostre professor, el senyor Carles Murcia, qui ha adquirit una gran experiència en les arts marcials internes després de treballar durant trenta anys al costat dels seus mestres: El seu Yu Chang, Zhang Xiu Mu, Zhao Zheng Fu, Dt. Qing Ling, Zhang De Wang i Jin Jia Zhou.

Vols inscriure't?