Cristina Varela

Cristina Varela

Foto-cris

Cristina Varela

La meva passió per la música es remunta a la meva infantesa. El meu pare, músic aficionat, tocava la guitarra i cantava. A mi m’agradava molt de cantar, però la guitarra no era el meu instrument.

A mesura que vaig anar creixent vaig descobrir que el que realment m’apassionava era el piano. Vaig cursar estudis de piano clàssic i modern i, com més m’endinsava al món de la música, més portes s’anaven obrint. Em vaig submergir a l’estudi de la percussió i la bateria, i també al cant. La veu és, sens dubte, l’instrument per excel·lència: el portem dins nostre des de sempre, i cadascú té una veu única i especial. La frase de Jo Estill “tothom té una veu bonica” em va portar a estudiar la tècnica del VoiceCraft, la qual em va permetre conèixer àmpliament l’anatomia i la fisiologia de la veu i aplicar tots aquests coneixements a l’hora de cantar.

El 2010 començo a treballar a l’Escola Municipal de Música d’Esplugues fent classes de cant, direcció coral, piano, llenguatge musical i conjunts instrumentals. Aleshores m’adono que necessito més, sobretot a nivell pedagògic. Això em porta a realitzar cursos de sensibilització musical a Pedagogia Willems, a aprofundir en la metodologia Orff-Schulwerk ia cursar tots els mòduls del mètode “Música per créixer” d’Eulàlia Abad al Conservatori de Bellaterra, orientats al treball de la música amb nadons i nens fins als 6 anys. Això em permet fer classes amb grups de nadons i nens de 0 a 6 anys a l’escola de música amb uns resultats molt gratificants. El feedback amb els més petits és sens dubte molt enriquidor. També faig seminaris de musicoteràpia, música per a discapacitats intel·lectuals, inclusió i altres cursos de temàtiques musicals diverses organitzats per l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM).

Actualment, la meva feina a l’Escola de Música d’Esplugues és molt variada, però una de les activitats que trobo més enriquidores és la música per a nadons. Per aquest motiu he volgut fer un pas més enllà i oferir tallers de música per a nadons al Centre 5 Elements de Barcelona. La música és una eina molt poderosa que enforteix l’enllaç entre els nadons i les mares i els pares.